tir aug 13 @17:00 - 09:00PM

lør sep 07
Bøddelen - Regatta

Bredalsholmens maritime dag

Lørdag 15. juli - arrangerte Vågsbygd seilforening Bredalsholmen maritime dag og Flødeseilasen.

Flødeseilasen ble i år seilt med start og målgang ved Bredalsholmen i Kristiansand. Det var påmeldt 25 båter. Disse kom fra Mandal seilforening, Søgne seilforening, Vågsbygd seilforening, Christianssand seilforening, Lillesand seilforening og Arendal seilforening.

På land var det aktivitet for hele familien med natursti, seiling og fiskekonkurranse. Sjøspeideren fra 7. Kristiansand stilte med seilskøyter og firlinger. Besøkende fikk mulighet til å bli med en tur ut på fjorden i firlingene. Med jevne mellomrom drønnet det fra medbrakt kanon.

Bredalsholmen dokk- og fartøyvernsenter hadde åpent hus, hvor også Bragdøya kystlag var på plass. Redningsselskapet hadde åpen Redningsskøyte, og Politibåten var innom og testet sirenene.

Fldeseilasen 2019

Bredalsholmen

Løpet i Flødeseilasen var lagt gjennom Randesund, ut Kvåsefjorden og deretter opp til - og rundt -  Flekkerøya, men pga. relativt sterk vind ble løpet avkortet og lagt til Kristiansandfjorden, med start ved Steinsundet, runding ved Kirkeboen, syd for Varodbroa, deretter øst for Dvergsøya og ut til runding ved stake ved Oksøy, passering vest for Kinn, og deretter inn rundt Bragdøya, runding babord, målgang Steinsundet.

Start

I klasse NorRating Høy var det syv deltagende båter. Vinner ble SY Tempo - First 36,7 - med Rune Pedersen fra Vågsbygd Seilforening som skipper. SY Tjangs og SY Almaizi kom på hhv. 2. og 3. plass.

I NorRating Lav var det seks deltagende båtyer. Vinner ble SY Mer - en Dufour 32 Classic - med Mogens Eskesen fra Søgne seilforening som skipper. SY Bitpro og SY Fixit seilte inn til hhv. 2. og 3 plass, begge disse Albin Express.

I klasse for Tur og Familie var det god deltagelse, med ni båter. Vinner ble SY Kristina med Øystein Nilsen fra Vågsbygd Seilforening som skipper. SY Otilie og SY Caramba kom på hhv. 2. og 3. plass.

I klasse for Shorthand vant SY Soul Kitchen med Pål Widem fra Arendal Seilforening.

SY Tempo ii

SY Tempo fra Vågsbygd seilforening, vinner av klasse Nor Rating høy.

SY MER

SY Mer fra Søgne seilforening; Vinner av klasse Nor Rating lav.

Det var i år satt opp en egen skøyteklasse. Det kom bare en deltager, men den var til gjengjeld meget stor. SY Boy Leslie fra Arendal måler hele 79 fot og veier 49 tonn.  Den ble bygget ved verftet Sanders & co i Galmpton Creek i 1911, og seilte de første årene som britisk tråler.

Boy Leslie

23 båter fullførte seilasen.

Alle resultatene her

Sjspeidere2

Sjøspeiderne - anført av Einar Øslebye

Firlinger

Det var til tider hektisk i kafeen, med servering av grillmat, fiskesuppe, mineralvann, kaffe og is. Her var det riktignok et rolig øyeblikk - før seilerne kom tilbake fra Flødeseilas.

Kafe2

kafe

fv.: Anne Skollevoll, Gerd Lie og Ole Stian Øslebye.

På kvelden var det samling innendørs på seilforeningen med konsert av New Orleans Jazzcab. Bandet ble etablert i 1989, og har base i Kristiansand. Det ble spilt fire sett  - med  tempo, trykk og humør - godt samspill og gode enkeltprestasjoner. Bandet har stil og finesse. Et par solister gjorde etterhvert entré. Skikkelig fyr i salen ble det da Jannicke Usterud mot slutten fremførte; "I love you, but I can`t have you."

Dixi4

Dixi3

dixi1     Dixi5

Arrangementskomiteen for Bredalsholmens maritime dag har - fra Vågsbygd seilforening -  vært; Nils Vidar Stray, Ole Stian Øslebye, Børge Mosgren og Bengt Larsen.
De har tatt initiativ til samarbeid med sjøspeiderne i 7. Kristiansand, Bragdøya kystlag, Bredalsholmens Dokk- og Fartøyvernsenter, Redningsselskapet, Vest-Agder museet og Politiet. Takk til alle skippere og deltagere  i Flødeseilasen, og takk til alle som har arbeidet dugnad på arrangementet!

Onsdagsregattaene 2019

Det er god plass til flere båter på fjorden!

Seilingsbestemmelser   -   Seilingsbaner  -    Påmelding   -  Resultater

Bris1

___________________________________________________________________________________

Forberedelse til Regattaer