Neste aktiviteter

søn sep 01
Seilingens dag

Nyhetsbrev


Motta nyhetsbrev fra
Vågsbygd Seilforeing

Kurs og medlemsmøter starter kl. 19.00 om ikke annet er oppgitt.

 

2018

 

15. november 

Resultater fra spørreundersøkelsen 

Resultater fra spørreundersøkelsen, gjennomført for klubbens medlemmer, ble lagt frem og drøftet. Det blir deretter åpnet for diskusjon rundt utvalgte resultater. Resultatene og diskusjonen på møtet vil kunne gi viktige premisser for videre kurs i seilforening. Det ble servert fiskesuppe til de fremmøtte.

 

 

4. april 

Forhandlermøte - Maritim på Sørlandssenteret

Medlemmer av CSF, VSF, Lillesand og Søgne seilforening ble invitert til møte i Maritim sine lokaler på Sørlandssenteret. Maritim holdt holde åpen butikk med reduserte priser. 

 

21. mars

Lokale steder og stedsnavn - Normann Liene

Normann Liene fortalte om lokale steder og stedsnavn langs kysten i Vågsbygd. Normann har god kunnskap om flere interessante lokale hendelser i hine dager, og han kjenner adskillige historier bak navnene til ulike øyer, bukter, holmer og skjær. 

 

7. mars

Måleregler - Oddvar Larsen 

Oddvar Larsen foredro om måleregler, måling og klasseregler NorRating, samt om organisering av dette arbeidet gjennom ORC/NORLYS. Det ble vist ble case på noen utvalgte mål av båter og seil, og det ble vist eksempler på målebrev, samt en diskusjon omkring status for regattaflåten i Kristiansand, og hvordan vi kan rekruttere nye båter og seilere. 

  

1. februar

Meleges 24  - Jens Altern Wathne

Torsdag 1. februar foredro pasjonert Melgesseiler Jens Altern Wathne om Melges 24 seiling. Jens Altern Wathne er oppvokst i Koppervik på Karmøy, og seiler seiler for Askøy Seilforening. Men, Jens er ikke bare seiler, men også organisator av høy rang - intet  mindre enn leder for Det internasjonale Melges-klasse forbundet IM24CA - International Melges 24 Class Assosiation. Ca. 30 fremmøtte overhørte foredraget, og fikk se videoer og bilder med historikk til klassen internasjonalt og nasjonalt, trimming av rigg og seil, jibbing, Hvordan et lag bør arbeide for å bli bedre. Møtet ble arrangert i samarbeid med CSF.

 

 

 

 __________________________________________

2017

 

6.desember

Oda og Snuppa 

24 år gamle Oda Pedersen Taule har allerede rukket å bli en erfaren soloseiler.  6. desember arrangerte VSF og CSF felles medlemsmøte hvor Oda Pedersen Taule holdt foredraget Oda og Snuppa. Hele 42 fremmøtte overvar en følelsesladet presentasjon om hennes år på havet.

    Fortellingen startet med innkjøp av båt - i stedet for leilighet - og båten ble ikke kjøpt for vanlig fjord- og kystseilas. Oda satte raskt kursen mot havet. I Nederland fikk hun merke de store tidevannsforskjellene, og båten stod plutselig veltet i fjæra. Ny motor måtte inn. Veien videre alene ble en strabasiøs ferd over Biscaya hvor hun til slutt må be om assistanse for å komme de siste timene inn til havn. Her treffer hun en kjekk svenske som hun deler resten av turen med. Ferden over Atlanteren og videre tilbake til kalde Norge ble gjennomført på ren rutine. 

For mer info, se bloggen; odaogsnuppa.com. 

 

15.03    Ove Bessesen, Regatta II 

29.03    Ove Bessesen, Regatta III 

 

 

Rigg og seil-trimming - 1 mars 2017

Foredrag med seiler, fotograf, journalist og forfatter Magne Klann.  Magne Klann er forøvrig også en habil seiler, og har vunnet NM tittel i Shorthanded NM i 2015 og 2016 og i Master NM Laser 2014.

Store deler av innholdet foredraget var hentet fra boken «Seil og Rigg - håndbok i trimming», som han har laget og utgitt sammen med Øyvind Bordal. Foredraget gav oppdatert kunnskap om hvordan seil og rigg trimmes i alle forhold. Klann poenterte at en veltrimmet seilbåt ikke bare seiler fortere. Den krenger mindre, er bedre balansert og mer komfortabel. Slitasje og belastninger reduseres, og levetiden på dyrt utstyr forlenges. Samtidig reduseres risikoen for skader eller rigghavari

Seilmagasinet  skrev bla. følgende om boken «Seil og rigg»: Boken inneholder 279 bilder og illustrasjoner, og det er forfatternes intensjon at ikke minst disse skal bidra til å gi mindre erfarne seilere en enkel forståelse av innholdet. I tekstene tillater Bordal og Klann seg og gå mer i dybden, slik at boken også skal gi erfarne seilere svar på sine spørsmål. Boken vil være en kilde til informasjon man kan vokse med etter hvert som forståelsen synker inn og kunnskapen modnes.

I tillegg til «Seil og rigg», har Magne Klann gitt ut bøkene:  Seilerboka,  Seil Optimistjolle!, Seil Feva!, Seil Brett!, Havneboka - Oslofjorden, Havneboka - Sørlandskysten, Havneboka - Skagerrak, 

 

Shetland Race 2016 - 1. februar 2017

Rune Pedersen

 

__________________________________________________

2016

                

Om bryggeanlegget - 23. november 2016

23. november kl. 19.00 blir det medlemsmøte på seilenteret. Temaet er utvikling av Bryggeanlegget. En Bryggekomite har vært i arbeid og legger fram sine analyser og alternativer for medlemmer. Møt opp for å stille spørsmål og kommentere. Bryggekomiteen vil etter å ha vurdert innspill oversende endelig innstilling til Styret, og Styret vil etter behandling forelegge anbefalinger om større investeringer på neste Årsmøte.

 

Redningsselskapet - 19. oktober 2016

RS - Redningsselskapet - var på Bredalsholmen 19. oktober. Et helt vaktlag ankom med Redningsskøyta og vil informerte om arbeidet og aktivitetene i Norge og i Kristiansand. Det ble vist filmsnutter fra Redningsselskapets aktiviteter og reflektert over erfaringer fra ulike redningsoperasjoner.

                                      rs logo header

 

 

Svenske opplevelser - 2. mars 2016          

Onsdag 2. mars kl. 19.00 er det igjen medlemsmøte. Øyvind Karlsen fikk restaurert båten i Sverige, og tok deretter turen opp i Gøta kanal til svenske innsjøer. Han og ektefellen Aslaug Veåsen hadde turfølge av Sissel og Sigmund Nilsen. Det blir enkel servering.

Sluse 2 sluse 1

 

 

ARC Race  2014 , Forberedelser og Gjennomføring, 9. februar 2016

 Per Arne Nilsen 

A5 Poster: ARC Race 2014

  

 

 

 2017

01.02    Rune Pedersen, Shetland Race 2016

15.02    Årsmøtet  

01.03    Magne Klann, Rigg og Seil                

15.03    Ove Bessesen, Regatta

 

2016

02.03   Øivind Karlsen; Svenske opplevelser - Båtrenovering og kanalseilas

09.02   Per Arne Nilsen; ARC Race - Forberedelse og gjennomføring 

 

2015

07.10    Einar Øslebye og Stein Justnæs; Seilas med navigering mot fyrlykter

15.04    Oddvar Larsen; Regattaregler og Seilingsbestemmelser

25.03    Eivind Hugo Strømme, Langtur til Lofoten

21.01    Einar Øslebye og Stein Justnæs; Natt-seiling og Natt-navigering (20)

14.01    Terje Larsen, Idrettskretsen; NIFs lovnorm (6)

08.01    Karl Otto Book, Elvstrøm Seil; Seil til tur og regatta (25)

  

Antall fremmøtte i parentes

 

På Langtur langs Norskekysten, 25. mars 2015

På medlemsmøtet onsdag; 25. mars fortalte Eivind Hugo og Gro Strømme om deres  langtur langs norskekysten, helt opp til Lofoten.  Ca 20 fremmøtte fikk  en hyggelig kveld med innblikk i flotte kystlandskaper, opplevelser og erfaringer.

Natt-seiling og Natt-navigering - 21. januar 2015

Einar Øslebye og Stein Justnæs var på Bredalsholmen 21. januar, og holdt et foredrag om Nattseiling og Nattnavigering. Einar Øslebye presenterte lanternevarianter og signalkoder for lykter og fyr, med vekt på lokale eksempler. Ulike seilingsløp ble gjennomgått og illustrert - med stort sjøkart og en modell av en fyrlykt. Det var 20 deltagere på møtet.

Elvstrøm Sails - 8. januar 2015

Hele 24 seilere møtte frem da Karl Otto Book fra Elvstrøm Sails torsdag 8. januar gav informasjon om seil-loftet i Åsgårstrand, og de ulike seiltypene det tilbyr. Det var fokus på seil for kombinasjonsbruk – tur og regatta. Z seil i Arendal samarbeider med Elvstrøm seil, og deltok på møtet, bla. ved Eilert Vierli.  Mange av de fremmøtte bidro aktivt med spørsmål og kommentarer.

Våre sponsorer
Webløsning ©2013 av Web Norge basert på Joomla 2.5